Om oss

Hvem er vi

image133

 Mens kennel «Den Siste Greve» tidligere hadde sitt tilholdssted i Oslo og Bærum og til dels i Sande i Vestfold, så er hovedsete i dag Berlin. Våre fleste Presa Canario valper vil bli født i Norge mens våre fleste valper av rasen Staffordshire Bull Terrier vil bli født i Berlin.    


Kennel  «Den Siste Greve» drives av Ivar Paul Underberge, som er født i Tyskland. I  Tyskland fikk han tidlig erfaring med hunder og en rekke andre dyr. Allerede som tenåring hadde Underberge flere  hunder og sin egen kennel i Tyskland og har nå drevet oppdrett av hunder  i over 25 år.
 

Underberge  har bodd i Tyskland halve livet og den resterende tiden i Norge. I  Norge og Tyskland driver han kennelen «Den Siste Greve» som driver oppdrett av hunderasene Presa Canario  (tidligere betegnelse for rasen var Dogo Canario) og Staffordshire Bull Terrier. Før dette drev Underberge oppdrett av Dobermann. 


Underberge  har studert grafisk design og reklame. Han har tidligere også drevet oppdrett av ildere og startet Norges første «ilder utstilling» som i dag fortsatt arrangeres hvert år.  Han har også drevet en nettbutikk som spesialiserte seg på virvelløse  dyr og planter for akvarier. 


Ivar Paul Underberge har engasjert seg sterkt innenfor dyrevern og naturvern og  er i dag leder for Norges Dyrevern Forbund. Underberge har også skrevet en bok om Presa Canario / Dogo Canario, som i dag er  verdens mest omfattende bok om rasen. Denne er skrevet på norsk. 

Helse

image134

 

Når  det gjelder oppdrett av hunder, så er helsen det viktigste aspektet som enhver oppdretter burde ta på største alvor. Det viktigste er alltid helsen, deretter gemyttet til avlsdyrene og  deretter utseende. Men det er viktig at en oppdretter tar hensyn til  alle disse aspektene, slik at det kun avles på friske men også rasetypiske individer. 


Vi avler kun på hunder som har gjennomgått en grundige helseundersøkelse fra veterinærer. I tillegg avler vi kun på hunder som er mentalt sterke og avbalanserte i tillegg til at de skal være rasetypiske. 

Vi samarbeider med Oslo hundeskole som har avdelinger rundt omkring i landet

image135

  

 Våre valpekjøpere får rabatt på valpekurs og grunnkurs hos Oslo hundeskole.